skip to Main Content
Brasil

Ved turistferie i Brasil inntil 4 uker anbefaler vi følgende vaksiner:

Hepatitt A til alle over 1 år.

Gulfeber er nødvendig i deler av landet.Kan være PÅKREVET ved innreise!  NB: pågående utbrudd i 2018 og anbefaling om gulfebervaksine til de fleste som skal til Brasil.

Påfyll av difteri/stivkrampe/kikhoste/polio dersom du ikke har tatt påfyll de siste 10 år (se helsenorge.no).

Hepatitt B (gjerne i kombinasjonsvaksinen Twinrix) bør også vurderes. Da trenger man evt. to doser med minst fire ukers intervall, og må starte i god tid før avreise.

Ved lengre opphold i Brasil, til backpackere og personer som skal bo med lokalbefolkning bør man vurdere følgende vaksiner:

Hepatitt A og Hepatitt B (gjerne i kombinasjonsvaksinen Twinrix)

Gulfeber er nødvendig i deler av landet.  Kan være PÅKREVET ved innreise! NB: mange tilfeller de siste årene gjør at vi anbefaler gulfebervaksine til de fleste som skal til Brasil.

Påfyll av difteri/stivkrampe/kikhoste/polio dersom du ikke har tatt påfyll de siste 10 år (se helsenorge.no).

Meningokokkvaksine

Tyfoidfeber

Rabies

Tuberkulose

Vaksine mot diaré:

Dersom du har kronisk sykdom eller er plaget med sensitiv mage bør du også vurdere en drikkevaksine mot kolera og turistdiaré.

Myggsykdommer:

Det finnes malaria i deler av landet. FHI anbefaler malariaforebyggende tabletter i Amazonasområdet: statene Acre, Amapá, Amazonas, Maranhão (kun vestre del), Mato Grosso (nordlige del), Pará, Rondônia, Roraima og Tocantins. I sentrale deler av storbyen Manaus er risikoen for malaria liten og medikamentell profylakse er derfor ikke indisert.

Myggstikkbeskyttelse er viktig i hele landet pga. økende  denguefeber, chickungunyafeber og zika.

Annet:

Unngå bading i ferskvann på grunn av risiko for schistosomiasis.