Reise

Vi anbefaler vaksiner ved reise i Asia, Afrika, Latin-Amerika, store deler av Øst-Europa og Stillehavsøyene.

Våre ansatte er spesialister på reisemedisin og vurderer individuelt hvilke vaksiner du trenger. I en konsultasjon hos oss får du også skreddersydde reiseråd slik at du kan forebygge sykdom som du ikke kan vaksinere deg mot. 

Jobbe i utlandet

Dersom du skal jobbe i utlandet er det viktig å være godt vaksinert. For helsepersonell er vaksinering spesielt viktig. For eksempel kan BCG mot tuberkulose være aktuell.

Vi gir gode tilbud til bedrifter. Kontakt oss for mer informasjon.

Hvilke reisevaksiner trenger du?

Det viktigste kriteriet for å vaksinere, er risikoen for å få sykdommen ved reisemålet. Type reise og reisens lengde avgjør også valg av vaksiner. En kort forretningsreise krever normalt færre vaksiner enn en lengre backpacker-tur. 

Dersom du er usikker på om du trenger vaksine før reisen, kan du se om du finner ditt reisemål her.  Siden er ment som en veiledende oversikt.

Du kan selv sjekke hvilke vaksiner du har fått tidligere på mine vaksiner. Reisevaksiner og andre vaksiner du har fått som voksen er registrert siden 2011 og barnevaksiner på helsestasjon siden 1995.

Noen få vaksiner som gulfebervaksinen og MMR er levende vaksiner og har noe økt bivirkningsrisiko. Vi vurderer derfor risiko for bivirkninger opp mot risikoen for å få sykdommen.

Gulfebervaksine er obligatorisk i noen land i Afrika og Sør-Amerika. Vi utsteder sertifikat for å bekrefte at gulfebervaksinen er gitt eller lager et fritaksskriv hvis vaksinen ikke kan gis på grunn av helsetilstand.

Vaksineprodusenten Valneva har laget en liten film om reisevaksiner. Se den her.

20 April 2015
27 Mars 2017
21 April 2015
20 April 2015
Skriv ut denne siden

Del denne siden

Dagfinn TveismeDagfinn Tveisme
08:25 27 Jun 22
Enkelt opplegg, hyggelige ansatte, gode råd og god info👍
Birte DyrdalBirte Dyrdal
08:20 17 Jun 22
Veldig hyggelige og dyktige ansatte. Kan anbefales!
Ingvild DullumIngvild Dullum
12:59 01 Jun 22
Veldig hyggelig personal + studentprisvennlig hjelp på vurdering av nødvendige vaksiner før utveksling 🙌🏼
Kari HenriksenKari Henriksen
13:22 19 May 22
God service, hyggelig personell. God kunnskap om reisesteder, vaksiner og annen viktig informasjon.
Morten Andre TvedtMorten Andre Tvedt
10:11 19 May 22
Veldig hyggelig og vennlige folk som jobber der. God kunnskap om hvilken vaksine som trengs rundt om i verden. Kan anbefales😊
js_loader
printercrosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram