skip to Main Content

Vi anbefaler vaksiner ved reise i Asia, Afrika, Latin-Amerika, store deler av Øst-Europa og Stillehavsøyene.

Våre ansatte er spesialister på reisemedisin og vurderer individuelt hvilke vaksiner du trenger. I en konsultasjon hos oss får du også skreddersydde reiseråd slik at du kan forebygge sykdom som du ikke kan vaksinere deg mot. 

Jobbe i utlandet

Dersom du skal jobbe i utlandet er det viktig å være godt vaksinert. For helsepersonell er vaksinering spesielt viktig. For eksempel kan BCG mot tuberkulose være aktuell.

Vi gir gode tilbud til bedrifter. Kontakt oss for mer informasjon.

Hvilke reisevaksiner trenger du?

Det viktigste kriteriet for å vaksinere, er risikoen for å få sykdommen ved reisemålet. Type reise og reisens lengde avgjør også valg av vaksiner. En kort forretningsreise krever normalt færre vaksiner enn en lengre backpacker-tur. 

  • Alle reisende bør ta hepatitt A-vaksine. Hepatitt A er et svært vanlig virus i mange land og kan gi alvorlig sykdom.
  • Barnevaksinene bør oppdateres hvert 10. år. Barnevaksinene oppdateres i én sprøyte (Boostrix Polio), som inneholder difteristivkrampekikhoste og polio-vaksine.
  • Vaksinasjon mot andre sykdommer blir vurdert under konsultasjon med våre sykepleiere.
  • Backpackere og de som reiser lenge må vurdere flere vaksiner, for eksempel vaksine mot hepatitt Bhjernehinnebetennelserabies og tyfoidfeber. 

http://www.vaksinekart.org får du en veiledende oversikt over hvilke vaksiner som er anbefalt for ulike reisemål.

Du kan selv sjekke hvilke vaksiner du har fått tidligere på mine vaksiner. Reisevaksiner og andre vaksiner du har fått som voksen er registrert siden 2011 og barnevaksiner på helsestasjon siden 1995.

Noen få vaksiner som gulfebervaksinen og MMR er levende vaksiner og har noe økt bivirkningsrisiko. Vi vurderer derfor risiko for bivirkninger opp mot risikoen for å få sykdommen.

Gulfebervaksine er obligatorisk i noen land i Afrika og Sør-Amerika. Vi utsteder sertifikat for å bekrefte at gulfebervaksinen er gitt eller lager et fritaksskriv hvis vaksinen ikke kan gis på grunn av helsetilstand.

Vaksineprodusenten Valneva har laget en liten film om reisevaksiner. Se den her.

 

 

Aktuelt

Les mer

Nyttige linker til reise

Se linker til andre, gode nettsider som er aktuelle for reisende. Reisemedisinske linker Mine vaksiner Folkehelseinstituttet Vaksinekart Oversikt over vaksinasjonsbehov…

Les mer

Reisemål

Les mer
Baby På Reise , Reiseråd

Reiseråd

Les mer
Idylliske Hytter Med Stråtak, Som Står På Påler I Havet. Blågrønt Vann Og Med Palmer I Bakgrunnen.

Reisevaksiner

Vi anbefaler vaksiner ved reise i Asia, Afrika, Latin-Amerika, store deler av Øst-Europa og Stillehavsøyene. Alle reisende bør ta hepatitt…

Les mer

Sykdommer

De vanligste sykdommene som rammer utenlandsreisende er turistdiaré, hepatitt A (gulsott), denguefeber og malaria.
Les mer