skip to Main Content

Ved turistferie på Bali (Indonesia) inntil 4 uker anbefaler vi følgende vaksiner:

Hepatitt A til alle over 1 år.

Påfyll av difteri/stivkrampe/kikhoste/polio, dersom du ikke har tatt påfyll de siste 10 år (se helsenorge.no)

 

Hepatitt B (gjerne i kombinasjonsvaksinen Twinrix) bør også vurderes. Da trenger man evt. to doser med minst fire ukers intervall, og må starte i god tid før avreise.

Ved lengre opphold på Bali (Indonesia), til backpackere og personer som skal bo med lokalbefolkning bør man vurdere følgende vaksiner:

Hepatitt A og Hepatitt B (gjerne i kombinasjonsvaksinen Twinrix)

Påfyll av difteri/stivkrampe/kikhoste/polio, dersom du ikke har tatt påfyll de siste 10 år (se helsenorge.no)

NB: P.g.a. polioutbrudd kan myndighetene kreve dokumentasjon på poliovaksine tatt siste 12 mnd. før utreise. Dette gjelder kun for reisende som har oppholdt seg mer enn 4 uker i landet. 

Tyfoidfeber

Japansk encefalitt

Rabies

Tuberkulose

Vaksine mot diaré:

Dersom du har kronisk sykdom eller er plaget med sensitiv mage bør du også vurdere en drikkevaksine mot kolera og turistdiaré.

Myggsykdommer:

Det er ikke høyrisiko for malaria på Bali, men i andre deler av Indonesia. FHI anbefaler malariaforebyggende tabletter i provinser øst og nordøst for Bali (Nusa Tengarra Timur, Molukkene, Nord-Maluku, Papua og Papua Borat). På Giliøyene og Lombok er det ikke nødvendig å bruke forebyggende tabletter.

Myggstikkbeskyttelse er viktig i hele landet pga. zika, denguefeber og chikungunyafeber.

Annet:

Unngå bading i ferskvann pga schistosomiasis

Dersom du har oppholdt deg i Afrika eller Sør-Amerika de siste 10 dagene før innreise til Indonesia kan de kreve at du fremviser internasjonal attest på gulfebervaksine ved innreise!