Økt forekomst av denguefeber i Asia og Sør- / Mellom-Amerika

FN melder om 2,7 millioner tilfeller av denguefeber på det amerikanske kontinentet i 2019, og sykdommen har ført til nesten 1200 dødsfall hittil i år. Brasil alene rapporterer over 2 millioner tilfeller (derav 676 dødsfall). Det vil si over 30% økning sammenlignet med de foregående årene. Mexico rapporterer om over 100% økning i forhold til i 2018. Andre land med mange tilfeller er Nicaragua, Colombia, Guatemala, El Salvador og Costa Rica. Honduras melder om sitt verste utbrudd noensinne med 82.000 tilfeller. Alle fire serotyper sirkulerer på kontinentet, og i noen tilfeller forekommer flere samtidig i samme region.

Ifølge WHO er dengue-situasjonen i Asia også alarmerende. Sesongen tatt i betraktning er det rapportert et uvanlig stort antall tilfeller. Dette gjelder særlig i Kambodsja, Laos, Filippinene, Singapore, Vietnam, Sri Lanka, Thailand, Pakistan og Bangladesh. Malaysia og Filippinene har registrert dobbelt så mange tilfeller som i fjor. Vietnam melder om tre ganger så mange tilfeller sammenlignet med året før.

Vaksine mot denguefeber er ikke tilgjengelig i Norge. Siden viruset smitter via mygg er det svært viktig å beskytte seg mot myggstikk hele døgnet.

Skriv ut denne siden

Del denne siden

[grw id="4495"]
Malik Knutsen
Malik Knutsen
2023-04-21
Veldig effektive, hyggelige og informative. Anbefales!
Sanna Nesbakk
Sanna Nesbakk
2023-04-19
Imøtekommende og dyktig personell.
Ida Haukeland
Ida Haukeland
2023-04-13
Veldig behjelpelig, hyggelig personale, pålitelig og med mye kunnskap. Ingen ventetid ved bestilt time. Veldig fornøyd
Nikolai
Nikolai
2023-04-12
Masse god hjelp og reisetips. Ekstra pluss for veldig hyggelig lege! Anbefaler gjerne dem videre.
Lars Brandt
Lars Brandt
2023-03-30
Veldig hyggelig og hjelpsomme! Kan virkelig anbefales.
Christine Eidsheim
Christine Eidsheim
2023-03-24
Veldig hyggelig. Fikk god hjelp og råd for reisen.
Maren Rong
Maren Rong
2023-03-22
Hyggelige og hjelpsomme. Veldig fornøyd ?
Lilian May
Lilian May
2023-03-21
Veldig behjelpelig iht hvilke vaksiner det var behov for å ta. Brukte tid på å forklarte de ulike vaksinene som var anbefalt i reiseområdet mitt, deres varighet og risiko for smitte, slik at man kan gjøre vurderinger på om de enkelte vaksinene fremstod nødvendig å ta eller ei. Ga også fine råd for å unngå smitte, samt andre reise råd. Vennlig og hyggelig, følte meg ivaretatt. Anbefales!
printercrosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram