skip to Main Content

FN melder om 2,7 millioner tilfeller av denguefeber på det amerikanske kontinentet i 2019, og sykdommen har ført til nesten 1200 dødsfall hittil i år. Brasil alene rapporterer over 2 millioner tilfeller (derav 676 dødsfall). Det vil si over 30% økning sammenlignet med de foregående årene. Mexico rapporterer om over 100% økning i forhold til i 2018. Andre land med mange tilfeller er Nicaragua, Colombia, Guatemala, El Salvador og Costa Rica. Honduras melder om sitt verste utbrudd noensinne med 82.000 tilfeller. Alle fire serotyper sirkulerer på kontinentet, og i noen tilfeller forekommer flere samtidig i samme region.

Ifølge WHO er dengue-situasjonen i Asia også alarmerende. Sesongen tatt i betraktning er det rapportert et uvanlig stort antall tilfeller. Dette gjelder særlig i Kambodsja, Laos, Filippinene, Singapore, Vietnam, Sri Lanka, Thailand, Pakistan og Bangladesh. Malaysia og Filippinene har registrert dobbelt så mange tilfeller som i fjor. Vietnam melder om tre ganger så mange tilfeller sammenlignet med året før.

Vaksine mot denguefeber er ikke tilgjengelig i Norge. Siden viruset smitter via mygg er det svært viktig å beskytte seg mot myggstikk hele døgnet.