Økt risiko for hepatitt A i Egypt

Folkehelseinstituttet har siden februar sett en økning i antall rapporterte tilfeller av hepatitt A hos turister som har vært på reise til Egypt. Ingen av de syke hadde vaksinert seg mot Hepatitt A før turen. Turister til Egypt bør vaksinere seg før avreise, uavhengig av alder eller reisens formål og varighet. Det er ikke grunnlag for å fraråde reiser til Egypt.

Så langt i 2013 er det meldt  6 tilfeller av hepatitt A hos norske turister som har oppholdt seg i Egypt, mot normalt 0-1 tilfeller årlig. Alle de seks smittede var voksne. Flere andre europeiske land har også sett en økning i antall meldte hepatitt A-tilfeller hos reisende som har vært i Egypt.

Hepatitt A-vaksine er anbefalt for alle reisende til Egypt, uavhengig av alder eller reisens formål og varighet. Dette gjelder også om du spiser alle måltider på hotellet. Vaksinering bør helst skje 1-2 uker før avreise ved bruk av hepatitt A vaksine, mens man ved bruk av hepatitt A+B kombinasjonsvaksine bør starte vaksinering 4 uker før avreise. Dersom du har kort tid til igjen til avreise vil det likevel ha effekt å vaksinere seg med hepatitt A vaksinen selv om beskyttelsen da ikke er optimal. Kilde: www.fhi.no

 

Skriv ut denne siden

Del denne siden

[grw id="4495"]
Malik Knutsen
Malik Knutsen
2023-04-21
Veldig effektive, hyggelige og informative. Anbefales!
Sanna Nesbakk
Sanna Nesbakk
2023-04-19
Imøtekommende og dyktig personell.
Ida Haukeland
Ida Haukeland
2023-04-13
Veldig behjelpelig, hyggelig personale, pålitelig og med mye kunnskap. Ingen ventetid ved bestilt time. Veldig fornøyd
Nikolai
Nikolai
2023-04-12
Masse god hjelp og reisetips. Ekstra pluss for veldig hyggelig lege! Anbefaler gjerne dem videre.
Lars Brandt
Lars Brandt
2023-03-30
Veldig hyggelig og hjelpsomme! Kan virkelig anbefales.
Christine Eidsheim
Christine Eidsheim
2023-03-24
Veldig hyggelig. Fikk god hjelp og råd for reisen.
Maren Rong
Maren Rong
2023-03-22
Hyggelige og hjelpsomme. Veldig fornøyd ?
Lilian May
Lilian May
2023-03-21
Veldig behjelpelig iht hvilke vaksiner det var behov for å ta. Brukte tid på å forklarte de ulike vaksinene som var anbefalt i reiseområdet mitt, deres varighet og risiko for smitte, slik at man kan gjøre vurderinger på om de enkelte vaksinene fremstod nødvendig å ta eller ei. Ga også fine råd for å unngå smitte, samt andre reise råd. Vennlig og hyggelig, følte meg ivaretatt. Anbefales!
printercrosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram