skip to Main Content

Bestill vaksinasjon nå!

Andre Vaksiner

Influensavaksine

Sesongens influensavaksine er ventet i månedsskiftet september / oktober 2020. I første omgang vaksinerer vi personer i risikogruppene. Tilhører du en av disse kan du ta direkte kontakt med en av våre klinikker for å bestille time. Hvis du ikke tilhører noen av risikogruppene kan du  sette deg på venteliste.  Du vil da få beskjed så snart vaksinen er tilgjengelig for alle.

På grunn av den pågående pandemien med Covid-19 er det viktigere enn noen sinne å ta årets influensavaksine. Symptomene på disse to sykdommene er så like at de ikke kan skilles fra hverandre.

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet oppfordrer nå alle til å holde seg hjemme hvis de har symptomer fra luftveiene. En influensaepidemi vil derfor føre til høyt sykefravær, økt belastning på helsevesenet, overforbruk av Covid-tester og unødvendig bruk av isolasjon og karantene i påvente av prøvesvar.

 

Influensavaksinering vil effektivt forebygge sykdom, sykefravær og engstelse.

 

1,6 millioner nordmenn tilhører en risikogruppe , det vil si at de har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Den største gruppen består av eldre over 65 år. En del er i risiko på grunn av medisinske tilstander, som f.eks. hjerte- og karsykdom, lungesykdom, diabetes eller nedsatt immunforsvar.

 

Influensavaksinen er trygg og gir få eller ingen bivirkninger.

Du bør vaksinere deg innen utgangen av desember for å oppnå beskyttelse mot det ventede utbruddet.

Vi tilbyr også vaksine mot lungebetennelse til personer i risikogruppene, samt påfyll av barnevaksinene , som er anbefalt til alle hvert tiende år. Disse vaksinene kan tas samtidig.

 

Trygg vaksinasjon

Velkommen til vaksinasjon i våre lokaler. I år er det viktig at du avtaler time på forhånd, for å sikre at vi ikke har for mange kunder i lokalet samtidig. Våre erfarne sykepleiere er opptatt av hygiene og smittevern og kan forsikre deg om at vi har gode rutiner for et trygt besøk hos oss.

 

Kostnad

Vaksinen koster 375 kr per person.

Ta kontakt med din nærmeste klinikk for å sette deg på venteliste!