skip to Main Content
Influensavaksine

I år er influensavaksinen tilgjengelig for alle! På grunn av strenge koronarestriksjoner og lav reiseaktivitet var det svært få influensasyke i Norge forrige vinter. Dette gjør at den naturlige beskyttelsen i befolkningen har gått ned, og Folkehelseinstituttet (FHI) frykter at influensasesongen 2021/2022 kan bli tøff. Det er først og fremst tre grupper som bør ta influensavaksine hvert år: eldre over 65 år, voksne og barn som tilhører risikogruppen, samt helsepersonell. Influensavaksinen er også en viktig reisevaksine denne vinteren, uansett reisemål. Du bør dessuten vurdere å ta influensavaksine for å beskytte eldre og syke i din omgangskrets, eller for å unngå eget sykefravær.

Pneumokokkvaksinen anbefales spesielt til eldre over 65 år og personer som mangler milt, eller har nedsatt immunforsvar av annen grunn. Den er også anbefalt til alle som tilhører en risikogruppe (f.eks. diabetes, kronisk hjerte- eller lungesykdom) og personer som tidligere har hatt en alvorlig lungebetennelse. For de fleste er det tilstrekkelig å ta den hvert 10. år

Pandemien er fortsatt ikke over, og vaksinering vil redusere den totale belastningen på helsevesenet kommende vinter. Vaksinene kan tas samtidig, da fortrinnsvis i hver sin arm.

Bestill time i Oslo, Bergen eller Grimstad.