Er du redd for å bli smittet av rabies?

Vi i Sentrum Reisemedisin får for tiden mange spørsmål om rabies og rabiesvaksine. Det er særlig de som har hatt nærkontakt med dyr eller er blitt bitt som er bekymret for smitte. Les mer på vår artikkel om rabiesvaksine og god informasjon på Folkehelseinstituttet sine nettsider. Dersom du er uvaksinert og er blitt bitt av pattedyr i områder med rabies bør du som oftest ta rabiesvaksine i etterkant. Dersom bittet trengte gjennom huden skal du også ta immunglobulin, som er antistoff mot rabiesviruset.

For noen reisemål og typer reise er det lurt å ta rabiesvaksine før du reiser. Dette gjelder særlig dersom du skal reise langt fra helsepersonell, og det er sannsynlig at det er vanskelig å få tak i rabiesvaksine og immunglobulin. Dersom du blir bitt og  har vaksinen trenger du ikke immunglobulin. Du må likevel ta vaksiner, men du trenger færre vaksiner og har bedre tid enn om du er uvaksinert. Rabies-vaksinen er relativt kostbar. Vi i Sentrum Reisemedisin hjelper deg i konsultasjonen å vurdere om du trenger vaksinen før avreise.

Del denne sidens

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram