Vaksine mot lungebetennelse er tilgjengelig igjen ved alle våre klinikker.

Aldri før har Sentrum Reisemedisin opplevd større etterspørsel etter vaksinen som skal beskytte mot lungebetennelse. Pågangen skyldes koronaviruset.

De to første ukene i mars i år ble det satt fire ganger flere lungebetennelsesvaksiner hos Sentrum Reisemedisin sammenlignet med hele 2019. Vi har klinikker i Oslo, Bergen og på Grimstad.

Siden midten av mars har pneumokokkvaksinen ikke vært å oppdrive på landets apoteker. Folkehelseinstituttet (FHI) innførte nye restriksjoner og vaksinen ble forbeholdt de aller mest utsatte. Det vil si pasienter som mangler milt, er stamcelletransplantert eller HIV-positiv.

Korona endret etterspørselen

Vaksinen beskytter mot pneumkokkbakterinen som kan føre til alvorlig lungebetennelse og blodforgiftning (sepsis). FHI anbefaler denne vaksinen til alle i risikogruppen. Det vil si personer med diabetes, kronisk hjerte- eller lungesykdom, immunsvikt på grunn av sykdom eller medisinbruk og alle i aldersgruppen over 65 år. Vaksinen gis vanligvis hvert tiende år, men i spesielle tilfeller kan det være aktuelt å revaksinere tidligere. Koronapandemien har gjort at flere har blitt oppmerksom på anbefalingen. Etterspørselen endret seg derfor over natten. Risikogruppen for alvorlig Corona sykdom sammenfaller med de som bør ta pneumokokkvaksinen.

Vaksinen er nå tilgjengelig                                                                                                                        

Sentrum Reisemedisin har hatt lange ventelister for personer som ønsker pneumokokkvaksinen. «Våre klinikker har nå fått ny leveranse med vaksiner" sier Elin Brautaset, sykepleier og daglig leder for Sentrum Reisemedisin. Alle som er interessert i vaksine kan ta kontakt via epost, så vil vi gi deg time såsnart som mulig.

«Det er viktig at våre kunder ikke oppsøker klinikkene uten avtale», fortsetter Brautaset. «Vi har strenge smitteverntiltak ved våre klinikker, bl.a. ved å begrense antall kunder på venterommet til enhver tid. Vi prioriterer vaksine til personer i risikogruppe, tilføyer Brautaset.

Ta kontakt med oss for time til vaksinering😊

Skriv ut denne siden

Del denne siden

[grw id="4495"]
Malik Knutsen
Malik Knutsen
2023-04-21
Veldig effektive, hyggelige og informative. Anbefales!
Sanna Nesbakk
Sanna Nesbakk
2023-04-19
Imøtekommende og dyktig personell.
Ida Haukeland
Ida Haukeland
2023-04-13
Veldig behjelpelig, hyggelig personale, pålitelig og med mye kunnskap. Ingen ventetid ved bestilt time. Veldig fornøyd
Nikolai
Nikolai
2023-04-12
Masse god hjelp og reisetips. Ekstra pluss for veldig hyggelig lege! Anbefaler gjerne dem videre.
Lars Brandt
Lars Brandt
2023-03-30
Veldig hyggelig og hjelpsomme! Kan virkelig anbefales.
Christine Eidsheim
Christine Eidsheim
2023-03-24
Veldig hyggelig. Fikk god hjelp og råd for reisen.
Maren Rong
Maren Rong
2023-03-22
Hyggelige og hjelpsomme. Veldig fornøyd 😊
Lilian May
Lilian May
2023-03-21
Veldig behjelpelig iht hvilke vaksiner det var behov for å ta. Brukte tid på å forklarte de ulike vaksinene som var anbefalt i reiseområdet mitt, deres varighet og risiko for smitte, slik at man kan gjøre vurderinger på om de enkelte vaksinene fremstod nødvendig å ta eller ei. Ga også fine råd for å unngå smitte, samt andre reise råd. Vennlig og hyggelig, følte meg ivaretatt. Anbefales!
printercrosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram