fbpx
skip to Main Content

Vi anbefaler vaksiner ved reise i Asia, Afrika, Latin-Amerika, store deler av Øst-Europa og Stillehavsøyene.

  • Alle reisende bør ta hepatitt A-vaksine. Hepatitt A er et svært vanlig virus i mange land og kan gi alvorlig sykdom.
  • Barnevaksinene bør oppdateres hvert 10. år. Barnevaksinene oppdateres i én sprøyte (Boostrix Polio), som inneholder difteri, stivkrampe, kikhoste og polio-vaksine.
  • Vaksinasjon mot andre sykdommer blir vurdert under konsultasjon med våre sykepleiere.

Vi vaksinerer i Bergen, Voss, Oslo og Grimstad.

Dersom du er usikker på om du trenger vaksine før reisen, kan du se om du finner ditt reisemål her.  Siden er ment som en veiledende oversikt.

Du kan selv sjekke hvilke vaksiner du har fått tidligere på mine vaksiner. Reisevaksiner og andre vaksiner du har fått som voksen er registrert siden 2011 og barnevaksiner på helsestasjon siden 1995.

Vaksineprodusenten Valneva har laget en liten film om reisevaksiner. Se den her.

Individuell vurdering av reisevaksiner

Våre sykepleiere og leger vurderer individuelt hvilke vaksiner du trenger. Det viktigste kriteriet for å avgjøre om vaksinering er nødvendig, er risikoen for å få sykdommen ved reisemålet. Generelt er det svært lav risiko for alvorlige bivirkninger av vaksiner.

Noen få vaksiner som gulfebervaksinen og MMR er levende vaksiner og har noe økt bivirkningsrisiko. Vi vurderer derfor risiko for bivirkninger opp mot risikoen for å få sykdommen.

Gulfebervaksine er obligatorisk i noen land i Afrika og Sør-Amerika. Vi utsteder sertifikat for å bekrefte at gulfebervaksinen er gitt eller lager et fritaksskriv hvis vaksinen ikke kan gis på grunn av helsetilstand.

Forretningsreisende, sykepleier eller backpacker?

Type reise og reisens lengde avgjør også valg av vaksiner. En forretningsreisende som oppholder seg i storby i noen få dager trenger normalt færre vaksiner enn en backpacker som bor primitivt og har mer kontakt med lokalbefolkning. Backpackere og de som reiser lenge må vurdere flere vaksiner, for eksempel vaksine mot hepatitt B, hjernehinnebetennelse, rabies og tyfoidfeber. Dersom du skal jobbe i landet, særlig hvis du er helsepersonell, er det viktig å være godt vaksinert. For eksempel kan BCG mot tuberkulose være aktuell.

Se våre anbefalinger for de mest populære reisemålene:[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]